به گزارش راهبرد معاصر، آندری رودینکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز، سه شنبه، در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری «تاس» اعلام کرد که این کشور آماده خواهد بود تا در صورت لزوم اقدامات لازم و پاسخ مناسبی به هرگونه تهدیدات نظامی احتمالی از سوی ژاپن را در نظر گرفته و انجام دهد.
این دیپلمات این واقعیت را مورد توجه قرار داد که دولت فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن، در حال حاضر به سرعت در حال نظامی کردن این کشور است و از خط مشی که قبلا اعلام شده و به سمت گسترش صلح بود، فاصله گرفته است. رودینکو گفت: از جمله اقدامات ملموس می توان به برگزاری مانورهای نظامی در مقیاس گسترده در نزدیکی مرزهای روسیه با مشارکت شرکای فرامنطقهای، تصویب نسخه به روز شده اسناد دکترین در حوزه دفاعی و امنیتی بر اساس اصول ایجاد شرایط بالقوه حمله و افزایش بی سابقه هزینه های دفاعی، اشاره کرد.
این دیپلمات تاکید کرد که چنین اقداماتی یک چالش جدی برای امنیت نه تنها روسیه، بلکه تهدیدی برای کل منطقه آسیا و اقیانوس آرام است.
رودینکو افزود: «ما هشدار میدهیم که اگر این خط مشی ادامه پیدا کند، مجبور خواهیم شد برای جلوگیری از تهدیدات نظامی علیه روسیه، اقدامات پاسخ گویانه کافی انجام دهیم.»
معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین یادآور شد که ژاپن سیاست ضدروسی خود را رها نمی کند، بنابراین گفتگو در مورد پیمان صلح بین دو کشور غیرممکن است. وی گفت: «کاملاً بدیهی است که با کشوری که آشکارا مواضع غیردوستانه علیه روسیه اتخاذ کرده و به خود اجازه می دهد تهدید مستقیم علیه کشور بوجود آورد، نمی توان درباره امضای چنین سندی (پیمان صلح) گفتگو کرد. ما علائمی در جهت دور شدن توکیو از سیاست ضدروسی و هرگونه تلاشی برای اصلاح وضعیت فعلی نمی بینیم.»
آندری رودینکو یادآور شد که قبلاً طرف روسی در حال مذاکره با ژاپن در مورد فراهم شدن مقدمات امضای یک پیمان جامع کامل در مورد صلح، دوستی و حسن همجواری بین دو کشور بود که "برای تعیین مسیرهای اصلی در جهت توسعه سریع کل مجموعه روابط روسیه و ژاپن طراحی شده بود. وی افزود: «با شروع عملیات نظامی ویژه در اوکراین، دولت [نخست وزیر فومیو] کیشیدا فعالانه به کمپین روس هراسی تحت هدایت کشورهای غربی پیوست و در واقع نتایج حاصل از همکاری متقابلاً سودمند بین مسکو و توکیو که طی سالها بدست آمده بود، را از بین برد.»
آندری رودینکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از مصاحبه با خبرگزاری تاس ابراز عقیده کرد که در شرایط کنونی، مخالفان کره شمالی باید تلاش بیشتری برای برقراری مجدد گفتگوی سازنده با پیونگ یانگ انجام دهند. وی گفت: «همه طرفهای علاقهمند به حل و فصل اوضاع در شبه جزیره کره باید بدانند که بازگشت به «دیپلماسی اجلاس سران» مدل سال 2018-2019، زمانی که کره شمالی تلاش کرد حسن نیت فعالانه و بینتیجه علیه مخالفانش را نشان دهد، دیگر امکانپذیر نیست.»
به گفته این دیپلمات روس، در سال 2019، ایالات متحده می توانست کره شمالی را وادار کند که در ازای لغو تعدادی از تحریمها، با برچیده شدن تاسیسات هستهای کلیدی خود موافقت کند، اما آنها این فرصت را از دست دادند. اگر قبلاً پیونگ یانگ امکان خلع سلاح یک جانبه را پذیرفته بود، اکنون مواضع آن بسیار کمتر انعطاف پذیر خواهد بود. وی ادامه داد: « با این حال، اگر غرب سیاست اعمال فشار قهرآمیز را کنار بگذارد و آمادگی خود برای همکاری متقابلاً سودمند و دوجانبه را نشان دهد، طرفین همچنان میتوانند به مصالحه دست یابند. در این صورت نگرانی های برحق کل منطقه از طریق ارائه ضمانت های امنیتی قانونی و فیزیکی برطرف خواهد شد.»
رودینکو یادآور شد: «به هر حال، نظریات مناسبی در این جهت گیری در ابتکارات دیپلماتیک مشترک روسیه و چین، از جمله طرح اقدام برای حل و فصل همه جانبه مشکلات در شبه جزیره کره منعکس شده است».
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در روز اول ماه ژانویه دستور ساخت یک موشک بالستیک قاره پیمای جدید و همچنین تولید انبوه سلاح های هستهای تاکتیکی به منظور حفاظت از حاکمیت و امنیت کره شمالی را صادر کرد. به نوبه خود، نمایندگان رسمی ایالات متحده، ژاپن و کره جنوبی در رابطه با مسائل هستهای، برنامه کره شمالی برای تقویت توان بالقوه هستهای خود را محکوم کردند. نمایندگان سه کشور هشدار دادند که اقدامات پیونگ یانگ انزوای این کشور را افزایش داده و واکنش تدافعی سئول و واشنگتن را برانگیخته است. آنها در عین حال یادآور شدند که امکان گفتگو با کره شمالی همچنان باز خواهد ماند. / تسنیم